حسادت در کودکان و راه های مقابله با آن

حسادت در کودکان

حسادت در کودکان چگونه به وجود می آید؟

حسادت در کودکان تجربه یک حس نامطلوب است که اگر درمان نشود، ممکن است آسیب های بیشتری را به کودک وارد کند. آنچه در میان مهم است این نکته است که والدین نقش مهمی در برطرف کردن این حس در کودکان دارند. هر چند در مواردی، خود والدین با برخی کارها و برخوردها موجب می شوند تا آتش حسادت در کودکان شعله ور گردد. قصد داریم در این مقاله دو رویکرد اساسی در درمان حسادت در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم:

اول: چرا کودکان حسادت می کنند؟

دوم: والدین چه کارهایی نباید انجام بدهند؟

از شما دعوت می کنیم تا پایان با آذرکیدز همراه باشید.

خرید اسباب بازی کودک از دیجی کالا

چرا کودکان حسادت می کنند؟

مهمترین عامل در بروز حسادت در مورد کودکان ترس از دست دادن جایگاه عاطفی خود در نزد بزرگسالان مهم زندگی شان است. منظور از این بزرگترها، پدر، مادر، پدربزرگ و مادر بزرگ و یا دیگرانی که کودکان آنها را دوست دارند، می باشد. در این میان مادر نقش مهمتری نسبت به دیگر بزرگترها دارد. هر زمان کودک احساس کند که افراد مهم زندگی اش به او توجه و محبت کافی نشان نمی دهند، به آن چیزی که توجه بزرگترهای مهم زندگیش را از او گرفته است، حسودی خواهد کرد. حال فرقی ندارد این مورد برادر و یا خواهر تازه وارد باشد و یا هر چیز دیگری.

یک دلیل دیگر برای آنکه کودک به چیزی و یا کسی حسودی کند، داشتن حس تملک بیش از اندازه است. در این صورت افراد دیگر مالکیت او را زیر سوال می برند. و او با حسادت و نشان دادن آن به طرق مختلف سعی می کند تا از آنچه که مال خود می داند دفاع کند.

نشانه های حسادت در کودکان را بشناسید

حسادت در کودکان به شیوه های مختلفی بروز می کند. عصبانیت و پرخاشگری یکی از معمول ترین این واکنش ها به شمار می آید. سایر نشانه ها را می توان چنین برشمرد:

  • اضطراب،
  • حس مالکیت بیش از حد داشتن
  • حساس بودن بیش از اندازه
  • بروز هیجانات بیش از حد معمول

البته باید تاکید کرد که این نشانه ها در صورتی که از اندازه نرمال خود خارج شوند می تواند نشانه ای از بروز حسادت در کودکان باشد. که تشخیص قطعی آن هم توسط روانشناس کودک انجام می شود.

والدین باید بدانند که!

والدین و به خصوص مادر ها می توانند رفتار درست با این حس نامطلوب مقابله کنند. آنها در مقابل هم باید برخی از کارها را انجام ندهند. از جمله این بایدها و نبایدها می توان به این موارد اشاره کرد:

  • کودک خود را بیش از اندازه لوس نکنید. در این صورت او به دریافت توجه بسیار زیاد عادت کرده و کاهش آن را با بروز حسادت پاسخ خواهد داد.
  • هرگز کودکتان را با دیگران مقایسه نکنید. این کار باعث می شود اعتماد به نفس او پایین بیاید. و علاوه بر آن خودش هم امکانات و توانایی های خودش را با دیگران مقایسه خواهد کرد.
  • با کودک خود به صورت خاص وقت بگذرانید و به این ترتیب به او اطمینان بدهید که هیچ کس و هیچ چیز دیگری جای او را نخواهد گرفت.

این موارد مهمترین کارهایی هستند که والدین باید همیشه در نظر داشته باشند. تا به این ترتیب بتوانند در برابر حسادت در کودکان رفتار مناسبی نشان بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *